Over Nicolle

Hoe ik dit mooie ambacht ontdekte

1983-2005
Het was een logische stap om na het Atheneum niet aan een MBO, maar HBO of Universiteit te gaan studeren. Ik koos voor een algemene en brede scholing aan de HEAO te Den Bosch. Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan in marketing, communicatie en office management.

September 2006
Na jaren van carrière maken, kreeg ik sterk de behoefte om weer mooie dingen te maken. Ik startte met een schildercursus bij de Muzerije (Huis voor de Amateurkunst).

December 2007
De passie van vroeger kwam weer naar boven en ik wilde meer. Naast een tweede cursusjaar bij de Muzerije, volgde ik de vooropleiding van de Academie voor Kunst en Vormgeving St.Joost. Ik wilde mijn creativiteit verder ontwikkelen en een portfolio opbouwen voor de deeltijdstudie Beeldende Kunst. Voor het assessment ben ik helaas gezakt. Een van de redenen: “misschien moest ik eens géén mooie dingen willen maken”. Die woorden hebben mij toen aan het denken gezet.

September 2008
Omdat ik wilde blijven creëren, ben ik Monumentale Kunst gaan volgen aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk. De laatste opdracht van het eerste schooljaar wilde ik eens wat anders doen dan schilderen. Ik heb toen de samenwerking met mijn schoonvader gezocht, een gepensioneerd goudsmid. Dat beviel zo goed dat ik vervolgens bij hem in de leer ben gegaan en meerdere sieraden heb gemaakt.

Augustus 2010
Het sieraden maken, smaakte naar meer en ik wilde alle facetten van het ambacht leren. Daarom begon ik aan de Vakschool Schoonhoven met de 4-jarige deeltijdstudie basis-goudsmid.

September 2011
Een jaar later heb ik de definitieve stap gezet om mijn hart te volgen en ben Nic’S ontwerpen & zakelijke ondersteuning gestart. Op deze website ziet u een deel van Nic'S ontwerpen. De mogelijken voor zakelijke ondersteuning staan in mijn CV vermeld. Ik blijf nu eenmaal een duizendpoot!

December 2013
In het laatste studiejaar van de vakschool ben ik in de bevoorrechte positie geweest om bij 2 adressen stage te lopen: niet alleen bij Nouwens & Houdijk edelsmeden-juweliers te Den Bosch (waar ik al werkte en die sinds 2017 met pensioen zijn), maar tegelijkertijd ook bij Edelsmid Juul te Vught www.jtsieraden.nl

Januari 2014
Vanwege mijn dubbele stage, heb ik een halfjaar eerder de goudsmid-opleiding succesvol afgerond. Voor  meer informatie hierover zie: 'sieraden op thema, ambacht goudsmid'.