Verantwoord goud
Ik koop mijn grondstoffen alléén in bij de ondertekenaars van het ‘Convenant Verantwoord Goud’. Voor meer informatie zie: www.imvoconvenanten.nl

Levering
De bestelling kan aangetekend worden verzonden of opgehaald bij een van de genoemde verkooppunten. Andere mogelijkheden in overleg.

Afmetingen
Mits anders vermeld is de maatvoering in mm: lengte x breedte x hoogte.

Afwijkingen
Alle getoonde originele producten zijn door mij ontworpen en met de hand vervaardigd. Uniek en niet te koop, mits anders vermeld. Op verzoek zijn deze wel na te maken, hierbij kunnen altijd lichte afwijkingen ontstaan ten opzichte van het origineel.

Het materiaal gebruik
Als gediplomeerd goudsmid maak ik ambachtelijke sieraden of juwelen, maar hoewel de benaming dat wel doet vermoeden, hoeft dat niet per se in goud te zijn. Vanwege de duurzaamheid werk ik alleen met massief zilver en/of goud en niet (zoals veel fabriekssieraden) met metalen voorzien een laagje zilver of goud. Dat gaat er namelijk vaak na een jaar af of verkleurt lelijk. Voor zilver gebruik ik alleen 1e gehalte zilver (925 duizendste), voor goud vanaf 14 karaat. Getoonde sieraden kunnen zowel in goud als zilver uitgevoerd worden.

Hoe bepaal je de ringmaat?
De Europese ringmaat is de diameter van de binnenkant van de ring. Je kunt de ringmaat zelf bepalen door de binnendiameter van een goed passende ring op te meten. De ringmaat is namelijk de binnendiameter van de ring in millimeters. Bijvoorbeeld als de grootste afstand van de binnenkant van de goedpassende ring 18 mm. is, dan heb je ringmaat 18. Houd er wel rekening mee dat je voor een brede ring een grotere ringmaat nodig hebt dan voor een dunne ring.